Dış Ticaret İşlemleri Verimlilik Projesi

KPI Tabanlı Gerçek Zamanlı Dış Ticaret Raporlama Mekanizmasının Kurulumu

Müşteri Hakkında

Türkiye’de seramik sektörünün kuruluşuna öncülük eden Kaleseramik, bu topraklardan kazandığını yine bu topraklara yatıran 63 yıllık bir değerdir. Kaleseramik Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın 4’üncü ve dünyanın 15’inci seramik karo üreticisidir. Bünyesinde trendleri belirleyen önemli markaları bulunduran Kaleseramik aynı zamanda Avrupa’nın seramik üssü İtalya’da marka yatırımı yapan ilk Türk hatta ilk yabancı şirket olmuştur.

Müşteri Problemi

Gümrük Müşavirliği Hizmetlerinde günümüz teknolojilerinin kullanılmaması, maliyet ve iş süreçlerinin ölçümlenmesi için çok fazlaca iş gücü kaybına, zaman kaybına ve karmaşık bir organizasyon içerisinde çalışılmasına neden oluyordu.

DCS’nin Probleme Yaklaşımı

Müşterimizin bizden istekleri, ihtiyaçları, beklentileri ve çözüm bekleyen problemleri olduğu anlaşılmış, DCS çalışanları ve Kaleseramik çalışanları ile ortak bir çalışma ekibi kurularak problemler incelenmiştir. Ekibimiz problemleri ortaya çıkaran temel sebepleri tespit etmiştir. Müşterimizin sorunlarının çözümü için çok istekli olması karşılıklı bu sorunların çözümünde çabuk aksiyon alınmasını sağlamıştır.

DCS’nin Çözümü

Hali hazırda DCS tarafından dijital ortamda titizlikle takip edilen gümrükleme süreci verileri, Kaleseramik yazılımına entegre edilmiştir. DCS, G-Online Portal’ında 7/24 kullanıma açık Kaleseramik’e özel anlık veri akışı sağlayan ve firma işleyişine göre içeriği düzenlenmiş rapor ve iş takip sistemi oluşturmuştur. Arşiv Takip, Hukuk İşleri, Fatura Dekont Kontrol & Takip, Güm Kart, KPI Maliyet Raporu gibi birçok rapor müşterinin kullanımına sunulmuştur.

Sonuç

Kaleseramik iş süreçlerini, gümrükleme işlemleri de dahil olmak üzere, tüm iş süreçlerini bütünsel olarak izleme ve yönetme imkanına kavuşmuştur. Bu sayede dış ticareti ilgilendiren doküman trafiğinde olası birçok hatanın önüne geçilmiş ve iş verimliliği azami seviyeye çıkmıştır.

Müşteri Referansı

Dış ticaret işlemlerimizdeki başarımızın, kendi performansımızla doğru orantılı bir şekilde arkamızda hissedeceğimiz güçlü bir gümrük müşavirliği şirketi ile gerçekleşeceğini bilerek DCS ile çalışma kararı verdik. Dijital dönüşüm ve nesnelerin internetini dış ticaret mevzuatı ile birleştirerek çığır açan DCS, Kaleseramik’in ilkeleri doğrultusunda en çok ihtiyaç duyduğu şeffaflık ve izlenebilirlik ilkelerini de sonuna kadar yaşatarak teknolojiyi bilgi, tecrübe ve güven ile pekiştirmektedir. Ulusaldan globale olan yolculuklarında attıkları adımları heyecan ile takip ediyoruz ve hem ülkemiz hem de uluslararası platformda paydaşlarına sağlayacakları hizmetleri görmeye devam edeceğiz.

İhsan TURGUT Satın Alma İthalat, İhracat Müdürü

2020 © Her hakkı DCS Dijital Gümrük Hizmetleri A.Ş. ‘ ye aittir.